Šangaj Liangren kemijski co

Kvalitetne proizvode, profesionalnu uslugu, jezgra kemijske industrije dobavljača!

Dom > Vijesti > Sadržaj
Kratak uvod u metodu indikatora kromovog kalijevog sulfata
- Jun 07, 2017 -

Indikator hromičnog kalijum sulfata:

Sa K2CrO4 kao indikatorom, srebrov nitrat kao titrant, korištenje kraja malo viška Ag + i K2CrO4 opeke crvene Ag2CrO4 precipitacije da bi se označio kraj metoda titracije.

Hromični kalijum sulfat Uslovi korišćenja: Zahteva da indikator K2CrO4 ima dovoljno koncentracije. U opštoj titraciji, CrO42- koncentracija od oko 5 × 10-3 mol / L više odgovara, to je 50-100 ml titracija dodavanjem 1 ml 5% K2CrO4 indikatora; Indikator K2CrO4 samo u bliskoj neutralnoj i slaboj bazi U rastvoru.

Hromov kalijum sulfat Primena: obično se koristi u određivanju Cl-, Br-, slabog alkalnog rastvora takođe može biti mjereno CN- i ne treba odrediti I- i SCN-.

(A) fizičke i hemijske osobine i upotrebe

Oranžno crveni pločasti kristal, u kontaktu sa zapaljivom vatrom. Proporcija od 2.676. Temperatura od 398 ° C, iznad 500 ℃ oksidacije za proizvodnju hromne kiseline i hrom-oksida. Ovaj proizvod je vrlo širok asortiman hromovih jedinjenja za mešavinu hromne kiseline i titracije dihhronomske kiseline i drugih laboratorijskih primena, industrijskih hromatskih proizvoda, dihromatske proizvodnje, organske sinteze, galvovanje, konzervansi, pigmenti, mordantni agenti, fotografije, štampa, Hemijske abrazive i tako dalje. Sledeće su iste kao i "

(B) Toksičnost

Heksavalentna toksičnost hroma je veća od trivalentnog hroma. Hrom je takođe senzitivni izvor, heksavalentni hrom je iritantan i korozivan, hrom je kancerogen. Sledeće su iste kao i "

(C) uticaj kratkoročne prekomerne izloženosti

Udisanje može doći nakon inflamacije respiratornog trakta, astme, hroma čireva. Sledeće su iste kao i "

(Iv) uticaj dugoročne izloženosti

Ponavljajuća ili dugotrajna izloženost niskim koncentracijama hromovih jedinjenja hromiranih radnika može se desiti hronična upala gornjih respiratornih trakta, bolesti hromoznih nosa, kontaktni dermatitis, izpuštanje na licu, vratu, rukama, podlaktici i drugim izloženim delovima jetre, bubrega Oštećenje izaziva promene u krvnom sistemu. Kašnjenje raka pluća je 10-20 godina. Sledeće su iste kao i "

(5) vatra i eksplozija

U normalnim okolnostima, nije lako eksplodirati. Sledeće su iste kao i "

(6) Hromatska hemijska reaktivnost kalijum sulfata

Jaki oksidanti, slabo rastvorljivi u vodi.