Šangaj Liangren kemijski co

Kvalitetne proizvode, profesionalnu uslugu, jezgra kemijske industrije dobavljača!

Dom > Vijesti > Sadržaj
Anorganske soli tržišta: Global Industry analiza i procjena Opportunity 2016-2026
- Jun 05, 2017 -

Anorganske soli su široku kategoriju brojnih soli, kao što su oksidi, halogenidi, karbonata, sulfata, acetata, kloridi, fluoridi, hipohloriti, nitrati, fosfati, silikati i sulfida, između ostalih. Fizičke i kemijske osobine kao i upotreba svakom od ovih klasa neorganske soli razlikuju jedni od drugih. Svaku klasu ovih neorganske soli se dalje razlikuju na osnovu priložene funkcionalne grupe, na primjer, karbonati se može pričvrstiti sa kalcija, magnezija ili kalijum, da donese, kalcij karbonat, magnezij karbonat ili kalijev karbonat respektivno. Anorganske soli su dio ljudskog tijela previše. Oni su neophodni za održavanje nekoliko metaboličkih procesa, vođenje nervne impulse i da su komponente kostiju.

Globalni neorganske soli tržišta: Vozači i ograničenja

Anorganske soli naći upotrebu u nekoliko industrija. Rast gnojiva i agrohemikalija industrija je jedan od glavnih pokretača tržišta neorganskih soli. Korištenje soli kalcijuma, amonijev fosfat, nitrati, soli cinka i drugima da se poboljša sadržaj hranljivih materija tla su primarni faktori gura rast neorganskih tržišta soli. Pored toga, sve veći industrija gume se vozi rast cink oksid tržišta, koje je ključni sastojak za vulkanizaciju gume. Magnezij oksid je važan neorganske soli. Ona pronalazi primjenu u farmaceutskoj industriji kao antacid, u proizvodnji cementa kao Epsom soli i kao važna komponenta u proizvodnji papira. Rast farmaceutske industrije i zgrada i građevinskoj industriji su drugi vozači za tržište anorganske soli. Međutim, toksične prirode nekih od neorganske soli, na primjer, alkil halogenidi, kao što su kloroform i hlor flouro ugljikovih su obuzdavanje tržište anorganske soli . Istraživanja u biotehnologiji otvara nove puteve za neorganske soli. Anorganske soli se koriste kao reagensi u modernim biotehnološkim uređaje kao što su HPLC (kromatografija Liquid visokog pritiska). Očekuje se da će otvoriti nova područja priliku za tržište anorganske soli.

Globalni neorganske soli Market: Segmentacija

Anorganske soli imaju nekoliko krajnjeg korisnika industrije. Cink oksid se koristi u preradu gume, boja i kemikalija, keramike, poljoprivredi i farmaceutskoj industriji. Osim toga, koristi se u malim količinama u hrani za životinje, kao katalizator, kao sumpor adsorbens i kao vatra retardant. Fosfata naći primjenu u đubriva industriji. Karbonata se intenzivno koristi u građevinskoj industriji. Silikati naći primjenu u proizvodnji stakla. Sulfida se koriste u zdravstvu industriji i optometrije uređajima. Neki oblici sulfida kao što su selen sulfida se koriste u borbi protiv peruti formulacijama previše.

Globalni neorganske soli Market: Regionalna Outlook

Zemlje poput Brazila, Argentine, Kine i Indije su glavni potrošači neorganskih soli. Korištenje neorganske soli u đubriva je rasprostranjeno u tim zemljama. Kina troši neorganske soli za gradnju i građevinsku industriju i za preradu gume industriju. Pored toga, indijski potkontinent je najveće tržište za proizvodnju generičkih lijekova. Korištenje neorganske soli za lijekove je rasprostranjena u ovim zemljama. Kina i neke zemlje u EU opsežno koriste acetata neorganske soli. Oni se koriste za proizvodnju modnih odjeće, haljina obloge, kuće namještaj i presvlake. Zemlje na Bliskom istoku i SAD koriste sulfata za hemijsku preradu. Anorganske soli imaju brojne aplikacije i intenzivno se koriste širom svijeta.

Globalni neorganske soli Market: igrači na tržištu

Ključni igrači na ovom tržištu uključi-MerckMillipore, Sigma Aldrich, Otsuka Chemical Co Ltd, Loba Chemie, Fisher Scientific, Lenntech, Arkema SA, Bann Química, Behn Meyer, Chemtura Corporation, Solutia Incorporated, Emerald Performance Materials, Eastman Chemicals Co i Lanxess AG između ostalog.

U izvještaju istraživanja predstavlja sveobuhvatnu procjenu tržišta i sadrži promišljenim uvidima, činjenice, istorijskih podataka, i statistički podržavali i industriji potvrđen na tržištu podataka. Također sadrži projekcije pomoću odgovarajućeg skupa pretpostavki i metodologije. U izvještaju istraživanja daje analiza i informacija prema kategorijama kao što su tržišne segmente, geografija, vrste i aplikacija.

U izvještaju je kompilacija informacije iz prve ruke, kvalitativne i kvantitativne procjene od strane industrijskih analitičara, ulazi iz industrijskih stručnjaka, a učesnici industriji preko lanca vrijednosti. U izvještaju se daje detaljnu analizu roditelja tržišnih trendova, makroekonomskih pokazatelja i vladajući faktori, uz atraktivnost tržišta u segmente. U izvještaju se također mapira kvalitativni utjecaj različitih tržišnih faktora na tržišne segmente i raznim područjima.


Shanghai LiangRen kemijskih co., LTD. Nalazi se u Jiading District of Shanghai, jedan je od vodećih domaćih galvanizaciju kemijskih sirovina proizvođača i distributera, profesionalna produkcija: hromat soli , bakra , nikla , kobalta soli i drugih soli proizvoda. proizvodi kompanije je izvezena u Australiji, Njemačkoj, Koreji, Japanu, Tajlandu, Velika Britanija, Tajvan, Indonezija, Malezija i drugim zemljama i regijama, s kupcima da se uspostavi dugoročne, stabilne odnose suradnje.

U 2013. godini kompanija prošao ISO9001; 2008 sustava kvalitete, kontrola kvaliteta proizvoda standard.While ojačati izgradnja hardver, softver sistemsko upravljanje, čine razvoj kompanije na novu razinu.

Nove mogućnosti, novi izazovi, mi smo spremni da raste zajedno s vama!

Više Anorganske soli informacije o proizvodu: http://www.inorganic-salts.com/