Šangaj Liangren kemijski co

Kvalitetne proizvode, profesionalnu uslugu, jezgra kemijske industrije dobavljača!

Dom > Vijesti > Sadržaj
Sulfat Osnovni Hazard znanja
- May 25, 2017 -

Sulfat, spoj koji se sastoji od sulfat iona (SO42-) i drugih metalnih iona, je elektrolit i uglavnom topljiv u vodi. Sulfat minerali su soli metala elementa katjona (uključujući i amonijeve soli) i sulfata. Od sumpora je varijabla element, može iz različitih minerala u različitim valence državama u prirodi. Kada je u najviša cijena S6 + sa četiri O2 kombinirati u SO42-, a potom i sa metalnim elementom kacija da je formiranje sulfata. U sulfat minerala, i sulfata u kombinaciji sa metalnim kationima imaju više od 20 vrsta. To jest, postoji sulfat koji sadrži sulfat je sulfat.

ekološke opasnosti

Okoliš ima mnogo metalnih iona, može se kombinirati sa sulfatom da formira stabilnu sulfata. The aerosola formirana u atmosferi sulfata imati štetnog utjecaja na materijalu, ugrožavaju zdravlje biljaka i životinja, a može igrati ulogu katalizatora, povećati sumpornu kiselinu magla toksičnost; sa padavina do temelja nakon uništenja strukture tla, smanjiti plodnost zemljišta, sistem voda je također nepovoljna utjecaja.

Povrede ljudi

Koncentracija sulfata u prirodnim vodama varira, od nekoliko mg / l do nekoliko tisuća mg / L (morske vode).

Sulfat često se može naći u vodi za piće, njen glavni izvor je formiranje mineralnih sulfat, uglavnom u obliku kalcijum sulfat, magnezij sulfat; gips, akumulacija drugih depozita sulfata; morske vode upada, sulfita i tio sulfata i drugih industrijskih otpadnih voda u upotrebi sulfata ili sumporne kiseline u proizvodnji sirove vode, kao što su kanalizacija, hemijska đubriva, sa sadržajem sumpora geotermalne vode, otpadnih voda rudnika, kožara i pravljenje papira, može napraviti sulfat Povećan sadržaj.

Najvažnije fiziološke manifestacije koje se javljaju nakon velikog uzimanja sulfata su dijareja, dehidracija i gastrointestinalni poremećaji. Voda sa sadržajem magnezijum sulfata više od 600 mg / L se često koristi kao katarze agent. Kada masene koncentracije kalcijum sulfat i magnezij sulfata u dostigla vodi 1000mg / L i 850mg / L, 50% ispitanika smatra da je ukus vode bilo dosadno i neprihvatljivo.