Šangaj Liangren kemijski co

Kvalitetne proizvode, profesionalnu uslugu, jezgra kemijske industrije dobavljača!

Dom > Vijesti > Sadržaj
Koji su mogući zdravstveni učinci nitrata?
- Sep 26, 2017 -

Nitrata sama nije toksičan, ali njegovi metaboliti (kao što su nitriti) izazivaju zabrinutost zbog njihove štetne zdravlje, kao što su hemoglobinemia i raka. Nitrata može biti pretvoren u ljudskom tijelu, uzrokujući methemoglobinemija, nitriti i koža pacijenta će biti ljubičasta. Neke populacijske skupine (na primjer, manje od četiri do šest mjeseci za novorođenčad) i onima koji pate od nedostatka dehidrogenaze Glukoza dekstroza imaju veću vjerojatnost da se razvije ove simptome. Međutim, sadržaj nitrata hrane za prosječna odrasla osoba može biti jestivo. Hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda / svijet zdravstvene organizacije zajedničkog hrane aditiva stručnog povjerenstva (daljnjem tekstu "Odbor stručnjaka") 2002 ljudske unos velikih količina nitrata može uzrokovati methemoglobinemija istraživanje dokaza i dalje treba utvrditi.

Međunarodna agencija za istraživanje na raka (IARC) od svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je procijeniti karcinogenosti nitrata i nitrita, a smatra se da nitrata i nitrita proguta iz hrane, kao što su endogeni nitrification spojeva) kao što su nitrozamina) može uzrokovati eksperimentalne životinje da razviju rak, ali pokazivanje taj jedini ograničen ili neadekvatno dokaz da nitrata i nitrita u hrani može uzrokovati ljude i životinje razviti rak. Osim toga, u europskim sigurnost hrane (EFSA) ocjenjuje dokaze na temelju dokaza dobivenih unos nitrata iz dijeta ili dijeta ne povećavaju rizik od raka.

Stručno povjerenstvo je procijeniti sigurnost u nitrata, a postavi sigurnost referencu (tj, dnevni unos) 0 do 5 mg po kilogramu tjelesne težine (izračunat kao natrijev nitrat) ili 0-3,7 mg po kilogramu izračuna tijelo težine nitrat iona).